Zovu je najglamuroznijom ženom u svetu finansija, a sada je nova direktorka fudbalskog kluba

Njukasl je napokon ujedinjen. Tako je glasila poruka iz ovog kluba Premijer lige nakon što je preneta vest da su “crno-beli” iz Njukasla prodati konzorcijumu iz Saudijske Arabije. Uskoro je počelo slavlje ispred stadiona, navijača koji su 14 godina tražili od vlasnika Majka Ešlija da proda klub. Iz trećeg pokušaja je uspelo. Public Investment Fund (PIF) daće 300 miliona funti i postati vlasnik 80 odsto akcija kluba.

Na mestu direktora Njukasl junajteda dolazi Amanda Stejvli (48) koja je u javnosti poznata kao poslovna žena sa dobrim konekcijama na Bliskom Istoku.

Dobre konekcije, kako pišu britanski mediji, došle su iz njenih početaka u biznisu. Sa 23 godine Stejvli je od banke tražila zajam od 180,000 funti da otvori restoran. Restoran “Stocks” u kome je pored karijere modela i finansijskog savetnika (što je radila u slobodno vreme) bilo je omiljeno mesto skupljanja klijentele koja voli i ulaže u konje. Ljubitelja konja ima najviše među investitorima sa Bliskog Istoka. Ostalo je istorija.

Firmu PCP Capital Partners osnovala je 2005.godine i učestvovala u nekoliko (pokušaja) preuzimanja engleskih klubova. Mančester Siti je bio uspešan, ali onaj Liverpula nije. Treći pokušaj kada je u pitanju Njukasl je uspeo, a PCP će imati 10 odsto udela u poslu, kao i mesto u Upravnom odboru kluba.

Njeno bogatstvo procenjuje se na 110 miliona funti, a zovu je “najglamuroznijom damom u svetu finansija”. Udata je za britansko-iranskog finansijera Mehrdada Gonusija, a tabloidi u Engleskoj kao glavnu pikanteriju iz života ove dame, navode zabavljanje sa princom Endrjuom, čiju prosidbu je navodno odbila.

Danas se od nje očekuje nešto sasvim drugo, a prema reakcijama navijača oni je već obožavaju.

“Prvo želim da se zahvalim neverovatnim navijačima bez kojih ne bismo bili ovde. Ovo je njihov klub, a mi ćemo se pravilno starati o njemu. Ozbiljno shvatamo našu ulogu. Ne želimo da dajemo prevelika obećanja, želimo da investiramo novac u sve segmente kluba”, rekla je Stejvli prilikom predstavljanja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde