Zašto Mask savetuje da se zbog visoke inflacije ulaže u fizičku imovinu

Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask na svom Twitter profilu je prošlog meseca započeo niz u kome savetuje svoje pratioce da ulažu u fizičku imovinu kada je inflacija visoka.

U svom tvitu, Mask navodi da je u vreme visoke inflacije mnogo bolje posedovati fizičku imovinu poput kuće ili akcija kompanije nego dolare, dodajući da on još uvek poseduje i ne želi da proda bitcoin, etherium i dogecoin, piše CNBC.

Najvažnija Maskova poruka je da fizička sredstva generalno predstavljaju najsigurniju investiciju kada je inflacija visoka.

Sam Mask je nedavno postao najveći akcionar kompanije Twitter, kupivši 9,2 odsto akcija ove društvene mreže. Za to je izdvojio oko 3 milijarde dolara ali i pored najava da bi mogao ući u upravni odbor, on je od te odluke odustao.

Međutim, američki milijarder danas je ponudio 41.4 milijarde dolara za kupovinu društvene mreže Twitter. Njegova ideja je da ova društvena mreža postane privatna kompanija.

Povoljan performans na visoku inflaciju

Uzimajući u obzir da je inflacija u martu dostigla najviši nivo u poslednjih 40 godina, za investitore postaje veoma važno da obogate svoje portfolije ulaganjem u fizičku imovinu.

I pored toga što je Mask pomenuo ulaganje u kuću, nekretnine generalno važe za imovinu koja ima povoljan performans kada je inflacija visoka. Ovde se, pre svega, misli na kuće za jednu ili više porodica, skladišta i poljoprivredno zemljište.

Iako kupovina imanja nije trenutno nije najpovoljnija opcija za većinu investitora, postoji mogućnost kupovine udela u isparcelisanim imanjima, navodi se na sajtu Benzinga, koji prenosi Biznis.rs.

Pored ulaganja u nekretnine, kupovina umetničkih dela je takođe jedan od popularnih načina za čuvanje bogatstva. To uopšte ne čudi, uzimajući u obzir da je u proteklih 25 godina ovakvo investiranje imalo bolji performans od S&P 500 indeksa, te da je stopa rasta u ovoj oblasti bila u proseku oko 23,2 odsto u godinama kada je inflacija bila oko tri odsto.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde