Započeli pregovori o preuzimanju Petrohemije od strane NIS-a

Pregovori sa NIS-om za preuzimanje pančevačke „Petrohemije“ zvanično su započeti, a biće okonačani za desetak dana, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je dodao da je NIS u svojoj ponudi već prihvatio predviđene stavke u ugovoru o strateškom partnerstvu. Radi se o tome da će u narednih šest godina NIS investirati 150 miliona evra u postrojenje „Petrohemije“, da će izgraditi fabriku za proizvodnju polipropilena kapaciteta od najmanje 140.000 tona godišnje i da će optimalan broj radnika biti zadržan u Petrohemija.

„Mi smo na početku tog procesa pregovora sa jedinim potencijalnim investitorom, odnosno strateškim partnerom, koji se javio u postupku privatizacije. Vlada je prethodne nedelje donela odovarajuće odluke i sa jučerašnjim danom mi smo i zvanično počeli pregovore sa NIS-om kao potencijalnim strateškim partnerom“, rekao je Stevanović gostujući na Tanjug televiziji.

Kompanija NIS jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP – Petrohemije.

Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP – Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava u predviđenom roku.

Ministarstvo privrede je pozvalo 9. septembra sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP – Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde