Zakupac Svetog Stefana pokreće biznis u Srbiji?

Grčki biznismen Petros Statis, vlasnik kompanije Adriatic Properties, koja je zakupac Svetog Stefana, izjavio je da Aman odlazi iz Crne Gore i najavio prodaju tamošnje Univerzal Kapital banke i pokretanje novog biznisa u Srbiji.

Statis je u intervjuu za tv A1 potvrdio da je njihov operater, Aman, rešio da zatvori poslovanje na Svetom Stefanu za ovo leto, naglasivši da je odluka o tome da tamo više ne može da se posluje bila Amanova a ne njegova.

„Ovo je šteta za mene, finansijski, i zato, kao i za svaki međunarodni ugovor, postoji arbitraža, u ovom slučaju sa sedištem u Londonu, i tamo ćemo videti ko je u pravu“, dodao je on.

Ocenjujući da „izgleda da Crna Gora ne može da podrži ovakvu investiciju“, Statis je naglasio da mu je žao zbog toga i da smatra da je to velika greška ne samo prema njemu kao investitoru, već i za zemlju i za narod Crne Gore, prenosi portal Investitor. me.

Takođe je najavio da planira da pokrene biznis u glavnom gradu Srbije.

„Ja sam iz balkanske zemlje, tako da se osećam sjajno na celom Balkanu. Ali moram da kažem da je razvoj Beograda zaista vrlo, vrlo impresivan. I ovaj novi projekat ‘Beograd na vodi’ koji sam video, i u kome želim da učestvujem, sve to zajedno mislim da ide u zaista dobrom pravcu. Tu je i stabilnost, što je važno“, rekao je on.

Planira da uradi nešto novo u Beogradu, nada se vrlo brzo. „Biće luksuzan restoran“, kaže, ali nije želeo više da otkriva.

Statis je naveo da se više ne oseća dobrodošlim u Crnoj Gori jer, kako je objasnio, ne oseća nikakvo poštovanje već duže vreme.

Grčki biznismen je naveo i da će prodati Univerzal Kapital banku u Crnoj Gori Italijanima.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde