Zahvaljujući Mastercardu i Tesli, bitcoin na najvišem nivou u istoriji

Kriptovaluta bitcoin danas je dosegla novu najviši nivo u istoriji. 

Nakon što je kompanija Mastercard najavila da će uskoro omogućiti vlasnicima kartica na svojoj mreži obavljanje određenih transakcija u kriptovalutama, bitcoin se na berzi popeo na 48.481 dolara, malo premašujući prethodni maksimum, takođe dostignut ove nedelje.

„Bez obzira na vaše mišljenje o kriptovalutama – ako ste strastveni fanatik ili krajnji skeptik – činjenica je da ta digitalna imovina postaje sve važniji deo sveta plaćanja“, napisao je Raj Damodaran, na službenom blogu Mastercarda u sredu. 

Na primer, u Mastercardu su nedavno opazili kako ljudi kupuju kriptovalute svojim karticama, a sve više korisnika takođe pretvara kriptovalute u tradicionalne valute za potrošnju.

Pripremamo se za budućnost kripto sveta i plaćanja“, nastavio je Damodaran. Tako je najavio da će Mastercard ove godine početi da podržava odabrane kriptovalute direktno na svojoj mreži. “Ovo je velika promena koja će zahtevati puno rada. Vrlo ćemo dobro razmisliti koju ćemo imovinu podržati „, napisao je, ističući zaštitu potrošača i poštovanje zakona.

Pored Mastercara, i njujorška banka Mellon, najstarija američka banka i vodeći kastodi provajder, najavila je da će početi s finansiranjem bitcoina i drugih kriptovaluta.

Dodala je da će s vremenom omogućiti trgovanje kripto-imovinom putem iste finansijske mreže koju trenutno koristi za tradicionalnije hartije od vrednosti kao što su američke državne obveznice i akcije.

Jedan od razloga zašto je bitcoin toliko skočio je i nedavna informacija iz kompanije Tesla o kupovini milijardu i po dolara vrednih bitcoina i pitanje je vremena kada će ova kriptovalkuta preći granicu od 50.000 dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde