Za „share“ više: U čemu je problem sa PKS reklamom?

Buru je prethodnih dana izazvala reklama Privredne komore Srbije u kojoj se promoviše projekat “Čuvarkuća”.

Spot koji bi trebao da promoviše domaće proizvode, pun je scena koje nemaju mnogo veze sa proizvodima ali stvaraju određene seksualne insinuacije. 

https://www.youtube.com/watch?v=qWpHJdrHod8

Gledajući reklamu, čovek mora da se zapita da li je ovo reklama za „proizvode iz Srbije“ ili „žene iz Srbije“, a takođe „tajming“ je vrlo diskutabilan jer poslednjih meseci Srbiju potresaju afere u kojima su žrtve upravo žene, poput onih sa Miroslavom Aleksićem, Milutinom Jeličićem Jutkom (koji je, usput, upravo danas odslužio svoju tromesečnu kaznu zatvora) ili najaktuelniju sa Draganom Markovićem Palmom.

>>> Kako izgleda Kesićeva verzija reklame PKS? (VIDEO)

Međutim, nakon brojnih reakcija (pretežno negativnih) čini se da je objašnjenje PKS-a ona stara marketinška fraza “svaka reklama je dobra reklama”.

Predsednik PKS-a Marko Čadež objasnio je za sajt Telegraf da su “asocijacije na spotove pitanje mašte pojedinca”, i da je PKS postigao ono što je želeo.

“Uz pomoć znanih i neznanih korisnika potpuno besplatno svojim šerovima i komentarima, pozitivinim i negativnim, uspeli smo da za samo četiri dana naše spotove vidi više od 360.000 ljudi! I da potražnja u maloprodaji za proizvode sa oznakom Čuvarkuća porastu za jedan zavidan procenat”, rekao je on.

On dodaje da je “svaki dinar uložen u ove spotove višestruko opravdan” i zaključuje da svideli se  nekom ovi spotovi ili ne, “morate priznati da izgledaju svetski”.

Privredna komora Srbije objavila je u februaru da su žig „Čuvarkuća“, koji označava kvalitet i domaće poreklo, dobila 64 proizvoda u oblasti hemijske, prehrambene i prerađivačke industrije Srbije, čime je ukupan broj proizvoda sa tom oznakom premašio 500.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde