VW: Do 2035. prestaje prodaja vozila sa klasičnim motorima

Kompanija Volkswagen najavila je da će u Evropi prestati da prodaje vozila s klasičnim motorima između 2033. i 2035. godine.

Ovo je još jedna u u nizu najava o potpunom prelasku na električni pogon od strane kompanija iz auto industrije.

Prvi čovek odseka prodaje u koncernu Volkswagen, Klaus Zelmer, dao je intervju za minhenski Merkur i u njemu se osvrnuo na trend elektrifikacije novih vozila te očekivani kraj prodaje benzinaca i dizelaša koji je neminovan.  

Zelmer kaže kako je trenutni plan Volkswagena da iz svoje ponude u Evropi u potpunosti izbaci sva vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem u razdoblju od 2033. do 2035. godine. Slični planovi već su stigli iz brojnih kompanija, a budući da je Volkswagen ogroman i ne tako agilan koncern, logično je da su njihovi planovi za elektrotranziciju nešto sporiji od onih kod manjih proizvođača, piše Autonet.

U sveta plan će malo sporije ići, pa tako u SAD-u i Kini će preći na potpuno električne pogone “nešto kasnije” nego u Evropi, a proces će još duže trajati za Južnu Ameriku i Afriku. 

Kako god bilo, Volkswagen najavljuje da će u sklopu svoje ekološke inicijative postati potpuno ugljenično neutralan proizvođač vozila najkasnije do 2050. godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde