‘Vuk sa Vol Strita’: Od kritičara bitcoin-a do radionice o kriptovalutama gde ‘karta’ košta 40.000 dolara

Džordan Belfort, poznat je kao lik koji je bio inspiracija za film „Vuk sa Vol Strita“, sada je postao stručnjak za kriptovalute. I to samo tri godine nakon što je rekao da je bitcoin ’masovna zabluda’.

Kako javljaju američki mediji, Belfort, bivši berzanski broker i osuđenik, bio je domaćin svoje prve radionice o kriptovalutama prošle nedelje. Njegovih devet učesnika platilo je taj užitak jedan bitcoin — ili otprilike 40.000 dolara. Radionica je održana na Belfortovom imanju u Majamiju.

https://twitter.com/wolfofwallst/status/1513587770744221698

U video snimku koji promoviše događaj, rekao je da „naveliko ulaže“ u kriptovalute i NFT, koje je nazvao „budućnošću finansija“.

Belfortova kripto radionica je reklamirana kao „intimno finansijsko iskustvo“ gde polaznici uče o metaverzumu, kripto i decentralizovanim finansijama. Prema izveštaju The Nev York Times-a, devet gostiju je izabrano iz 600 aplikacija, uključujući kripto rudara iz Kazahstana i blokčejn podkastera sa kompanijom za pokrivanje krovova u Ajdahu.

Bitcoin i velike budale

Mediji podsećaju na njegov YouTube video iz 2018. pod naslovom „Tržištu bitcoin-a je konačno ponestalo velikih budala“. Tokom video snimka, Belfort kaže da je sve veća vrednost bitcoin-a zahvaljujući teoriji „veće budale“, koja kaže da se precenjena imovina i dalje može prodati za profit ako možete pronaći „veću budalu“. Odnosno, dok na tržištu ne ponestane budala za prevaru.

Belfort je 1999. priznao krivicu za prevaru više od 1.500 pojedinačnih investitora od 200 miliona dolara. Nakon što je odležao 22 meseca u zatvoru, Belfort je objavio svoje memoare i postao motivacioni govornik. Njegov TikTok ima 3,7 miliona pratilaca.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde