Vreme je za optimizam

Svaki početak jedne godine gleda se kroz ružičaste novogodišnje kugle, ali nikad kao ovaj novi januar 2022. koji deluje svečanije od ostalih jer počinje nakon dve teške i krizne godine.

Kao i u svakom novogodišnjem broju „Sveta osiguranja” i ove godine pitali smo top menadžment u industriji osiguranja kako su poslovali u drugoj pandemijskoj godini i šta planiraju ubuduće.

Sagovornik nam je Dejan Jevtić, predsednik Izvršnog odbora AMS Osiguranja. 

Da li ste ispunili poslovne planove u drugoj pandemijskoj godini i šta su bili najveći izazovi i šta je obeležilo iz vašeg ugla ovu godinu?

Tržište osiguranja u Srbiji uspelo je da zadrži stabilnost i u drugoj pandemijskoj godini, te zabeleži rast životnih i neživotnih osiguranja. Prema poslednjim objavljenim podacima NBS, ukupna premija osiguranja u Srbiji porasla je za 9,73 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Shodno kretanjima na tržištu i u poslovanju AMS Osiguranja reflektovali su se isti trendovi. Nakon prva tri kvartala naša kompanija uspela je da ostvari planirane rezultate i zabeleži rast premije osiguranja od 16,41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je rezultat kojim moramo biti zadovoljni. I pored nezapamćene krize koju je donela pandemija izazvana koronavirusom, uspeli smo da se izborimo sa izazovima i opravdamo poverenje naših osiguranika. U našem slučaju, ispostavilo se da je strateško opredeljenje kompanije da nastavi sa razvojem portfelja dobrovoljnih osiguranja, uz zadržavanje stabilne pozicije osiguranja od autoodgovornosti, proveren recept za uspeh. Zahvaljujući kvalitetu usluge kroz brzu i efikasnu isplatu šteta, sa minimalnim brojem prigovora korisnika, naše poslovanje nesmetano fukncioniše bez obzira na otežane uslove poslovanja u zemlji i svetu. Razlog tome je posvećenost, trud i sposobnost brzog prilagođavanja i unapređenja proizvoda i usluga, koje smo i u ovoj godini nastavili da razvijamo, poklanjajući posebnu pažnju digitalizaciji poslovanja u cilju pojednostavljenja i ubrzanja procesa rada.

Na čemu ste najviše radili tokom ove godine, da li ste uveli neke inovacije, šta vam je bilo u fokusu i na šta ćete akcenat staviti u 2022?

U prethodnoj godini, pandemija nas je primorala da radimo brže i savremenije, u cilju olakšavanja komunikacije sa našim klijentima. Kao posledica toga, usledio je rad na digitalizaciji usluga, čije smo procese nastavili da usavršavamo kako bi se u potpunosti poštovala prava korisnika, te im se pružila što kvalitetnija usluga. U postupcima rešavanja odštetnih zahteva prešli smo na paperless sistem kojim je omogućeno da ovaj proces obavlja elektronski, čime smo olakšali i ubrzali rad zaposlenima, ali i korisnicima, koji zahvaljujući novom sistemu, odštetni zahtev mogu podneti čak i vikendom. Digitalizovali smo redovne procese rada, te smo ove godine implementirali Evideus DMS sistem za olakšavanje administrativnih poslova kompanije u vidu prijema, kreiranja i čuvanja dokumentacije u centralnom registru, čiji je pristup dostupan ovlašćenim licima na samo jedan klik, sa bilo koje lokacije i uređaja. Ovo je usledilo kao logičan nastavak odgovora na pandemiju koja nas je jedno vreme preorijentisala na rad od kuće. Uz to, prethodna godina donela je i izazove u pogledu pribave pojedinih vrsta osiguranja, naročito Putnog zdravstvenog osiguranja, pa smo se i mi okrenuli ka proširenju paketa usluga uvođenjem dodatnog pokrića za slučaj bolesti Covid-19, po čijim uslovima već duže vreme uspešno radimo i ispunjavamo obaveze.

Kakvu 2022. očekujete i kakve ste poslovne planove zacrtali? 

Kada sagledamo prethodne dve godine i izazove koje smo uspešno savladali, ne možemo da ne budemo puni optimizma, najpre u pogledu konačnog suzbijanja pandemije, a potom i po pitanju rasta tržišta. AMS Osiguranje će nastaviti da istražuje potrebe osiguranika i u skladu sa tim razvijaće svoje proizvode i usluge. Bićemo usmereni na dalji razvoj portfelja dobrovoljnih osiguranja i dostizanje većeg učešća istih u ukupnom porfelju. Svakako, stremićemo ka uvećanju broja klijenata, unapređenju poslovnih procesa, jačanju kvaliteta usluge, a sve u cilju zadovoljstva korisnika.  Interno, AMS Osiguranje nastaviće da unapređuje uslove rada za svoje zaposlene, te u sledećoj godini planiramo prelazak u novi poslovni objekat, čime ćemo adekvatno ispratiti potrebe rastućeg poslovanja i zajedno sa kolegama u okviru AMSS sistema nastaviti da primenjujemo dobre prakse.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde