Vlasnici N1 i Nove kupuju podgoričke Vijesti

Medijska kompanija United Media potpisala je pismo o namerama da otkupi 51 odsto podgoričkih Vijesti, koji uključuje novine, portal i televiziju iz Crne Gore.

Ovo je, kako su objavile Vijesti, velika i značajna vest za sve zaposlene, “za naše gledaoce i čitaoce kao i za sve one koji pomno prate dešavanja sa medijskim slobodama u regionu i Evropi”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Prema pismu o namerama, United Media se, kao novi deoničar, obavezuje da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju Vijesti. Glavni urednik će i dalje biti biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski deoničar Vijesti.

United Media je jedna od vodećih medijskih kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojne radio stanice.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicioni fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regionu. MDIF ima manjinski udeo u medijima.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde