Vest dana: Razvode se Bil i Melinda Gejts

Predsednik kompanije Microsoft milijarder Bil Gejts, objavio je na Twiteru da se razvodi od supruge Melinde, a u obrazloženju te odluke on navodi da „ne verujemo da se možemo zajedno razvijati kao par u sledećoj fazi našeg života“.

Bil (65)i Melinda (56) bili su u braku 27 godina.

„Nakon dosta razmišljanja i puno rada na našem odnosu, odlučili smo da okončamo naš brak“, napisao je Bil Gejts.

 Isti je učinila i Melinda.

„U poslednjih 27 godina odgojili smo troje sjajne dece i stvorili fondaciju koja deluje u celom svetu kako bi omogućili svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje delimo uverenje u tu misiju i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne verujemo da se možemo zajedno razvijati kao par u sledećoj fazi našeg života“.

Melinda Gates podnela je u ponedeljak zahtev za razvod u okrugu King u državi Vašington, prenosi CNN. U dostupnim dokumentima nisu obelodanjeni finansijski detalji, ali američki mediji ističu da će to biti jedan od najsloženijih i najskupljih razvoda jer je kada se par upoznao Microsoft vredeo 35 milijardi dolara, a sada 1,9 hiljada milijardi dolara.

Iako porodica Gejts nije pružila detalje o tome kako će strukturirati svoje finansije, veruje se da imaju predbračni sporazum, piše New York Times. Ona je između ostalog najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi i ima velike uloge u mnogim drugim granama poput lanca hotela Four Seasons, Kanadskoj nacionalnoj železnici i AutoNation, najvećem lancu auto kuća u zemlji.

Bill i Melinda Gejts sreli su se u Microsoftu, najvećoj softverske kompanije na svetu, čiji je bio jedan od dvojice osnivača 1970-ih i na njegovom čelu. Započela je kao menadžer za prodaju proizvoda, kao jedina žena u prvoj klasi diplomaca MBA koja se pridružila kompaniji, a na kraju je napredovala i postala generalni direktor informacionih proizvoda, radeći na projektima kao što je enciklopedija Encarta.

Upoznali su se ubrzo nakon što se ona pridružila kompaniji 1987. godine, na poslovnoj večeri u Njujorku.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde