Veliko spajanje u regionu: Slovenci preuzeli hrvatsku firmu

Vodeći slovenački trgovac potrošačkom elektronikom Big Bang preuzima 100 odsto vlasničkog udela u hrvatskoj firmi Sancta Domenica, javljaju mediji.

Posao još trebaju da odobre agencije za zaštitu tržišne borbe, a visina akvizicije nije saopštena.

Ovim preuzimanjem region dobija jakog igrača sa 30 poslovnica u dve zemlje i dve moderne online prodavnice, pišu hrvatski mediji.

Grupacija će imati više od 550 zaposlenih, piše Jutarnji list, a Big Bang, Big Partner i Grupa Sancta Domenica ostvarili su u 2021. godini ukupno 255 milijona evra prihoda. Predviđa se da će do 2025. godine ukupni prihodi narasti na više od 300 miliona evra.

“Uspeli smo da pronađemo strateškog partnera za Sancta Domenicu koji razumije našu priču, poznaje industriju i stavlja kupce i zaposlene na prvo mesto,” istakla je Vesna Ramljak, dosadašnja vlasnica i direktorka Sancta Domenice, koja će takođe u budućnosti imati stratešku ulogu u kompaniji.

Portal Lider navodi i izjavu Uroša Mesojedeca,  glavnog izvršnog direktora Big Banga, koji kaže da obe firme imaju vrlo sličan fokus poslovanja.

“Big Bang i Sancta Domenica su već danas najbolji na svom tržištu, a sutra kreću na zajednički put u region”, kaže.

Sancta Domenica je drugi po veličini hrvatski trgovac elektronikom, podseća Lider, a Vesna Ramljak osnovala ga je 2000.godine i od tada je bila na čelu kompanije. Donedavno je bila žena koja vlasnički kontroliše najveću kompaniju u Hrvatskoj.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde