Većina milionera u CG su stranci

Prema podacima Centralne banke Crne Gore u bankama na kraju marta su 62 građanina imala više od milion evra, piše podgorička Pobjeda, a vlasnik najvećeg depozita od 23,6 miliona evra je stranac.

Broj milionera u Crnoj Gori isti je kao u martu prošle godine, gde sa jednim do pet miliona evra raspolaže 59 milionera. Dva milionera na računima imaju pet do deset miliona, dok samo jedan ima više od deset miliona evra.

Većina milionera su stranci. Oni su vlasnici 34 milionska računa, a 28 milionskih depozita pripada našim građanima. Prema zakonu o bankama, imena vlasnika bankovnih računa se ne objavljuju.

Kada su firme u pitanju, poslednjeg dana prvog kvartala depozit od milion evra i više u bankama imalo je 246 firmi. Od toga je pet preduzeća raspolagalo sa novčanim sredstvima od 21,4 do 22,1 milion evra.

Depozit veći od pet miliona evra ima 50 kompanija, a više od deset miliona njih 24. Privrednici su na kraju marta u bankama ukupno deponovali 1,75 milijardi evra, pokazuju podaci Centralne banke CG.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde