Ulaganje od 140 miliona u globalni rast firme osnovane u Beogradu

HTEC Group, kompanija za visokotehnološki konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, srpskog porekla sa globalnim prisustvom, objavila je partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brighton Park Capital, koja će uložiti 140 miliona dolara u globalni rast kompanije.

Ovo dolazi samo dva meseca nakon što je kompanija osnovana u Beogradu i čije je sedište u San Francisku, kupila dizajn studio Momentum Design Lab iz Silicijumske doline. To je bila treća HTEC-ova akvizicija i do sada strateški najvažnija.

Brighton Park Capital manjinska investicija od 140 miliona dolara u HTEC je jedna od najvećih prvih investicionih rundi u Evropi prošle godine, a realizovana je sa ciljem da omogući kompaniji HTEC da nastavi širenje kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo putem daljih strateških akvizicija, kao i da uporedo ulaže u organski rast kroz otvaranje novih kancelarija u regionu i zapošljavanje najboljeg inženjerskog kadra.

Kao i do sada, kompanija će nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata, omogućavajući im da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

“Sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge, te na taj način postajemo strateški važan partner našim klijentima. Mi imamo iskustvo i kapacitete da iznesemo kompletan proces digitalne transformacije uz konceptualizaciju, dizajn i razvoj digitalnih proizvoda. Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama kako bismo privukli najbolje inženjere i dizajnere digitalnih proizvoda, i tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svim našim ljudima, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrednosti našim klijentima. HTEC vidimo kao mesto na kome najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal”, rekao je Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group.

HTEC Group sada zapošljava preko 850 ljudi u Srbiji i 150 u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

U poslednje dve godine HTEC Group je porastao čak četiri puta: sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1.000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde