Triglav Osiguranje povećalo premiju u 2021.

Triglav Osiguranje a.d.o. Beograd povećalo je ukupnu premiju u 2021. godini za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu dostigavši nivo od 69,3 miliona evra. Premije u životnim osiguranjima porasle su za 3 odsto, a u neživotnim osiguranjima 15 odsto, saopšteno je.

U prvih devet meseci 2021. godine, Triglav Osiguranje Beograd, povećalo je svoje tržišno učešće na 7,3 odsto (u istom periodu 2020. godine iznosilo je 6,9 odsto) i zadržalo peto mesto na visokokoncentrisanom srpskom tržištu osiguranja, gde je prošle godine poslovalo 16 osiguravajućih društava. Rast premije Triglav Osiguranja Beograd bio je veći od rasta srpskog tržišta osiguranja za 7,1 procentnih poena.

„Pored izazova koje sa sobom nosi dalja manifestacija pandemije, rast konkurencije i novih rizika, srpska ekonomija i sektor osiguranja u 2021. godini beleže oporavak. Tržište osiguranja prati kretanje bruto domaćeg proizvoda po prosečnoj stopi rasta premije osiguranja višoj za par procentnih poena od stope rasta BDP. Dalji rast će u velikoj meri zavisiti od stabilnosti makroekonomskih pokazatelja uslovljenih globalnim promenama, brzine i kvaliteta sprovođenja procesa digitalizacije usluga. Disperzijom portfelja, digitalizacijom poslovnih procesa i prilagođavanjem poslovnog modela promenama tržišnih uslova i pojavi novih rizika, uspešno obezbeđujemo prepoznatljivost brenda, stabilan i profitabilan rast tržišnog učešća i stvaramo sigurniju budućnost naših klijenata i zaposlenih,“ istakao je Dragan Marković, predsednik

Izvršnog odbora Triglav Osiguranja a.d.o. Beograd.

Grupa Triglav zauzima vodeću poziciju u Adria regiji

Grupa Triglav je u 2021. godini povećala ukupne prihode za 10% u odnosu na prethodnu godinu (1,46 milijardi eura), a u njihovom sastavu sa istom stopom rasta povećan je i obim zaračunate bruto premije (1.353,0 miliona eura). Uz disciplinovano preuzimanje rizika osiguranja i fokusom na klijentima, Grupa je ostvarila rast premije u sva tri segmenta osiguranja i na svim tržištima, saopšteno je iz kompanije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde