„To je to!“ Predstavljen Rimac Nevera (FOTO, VIDEO)

“To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao kad sam pre deset godina krenuo na ovo ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom – našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne lestvicu, da podigne standarde za automobile visokih performansi. Ne samo u performansama, nego i kao zaokruženi, izbalansirani automobil za put. Kad smo prvi put predstavili C_Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo.”, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobil predstavljajući novu Rimac Neveru.

Foto: Rimac Automobili

Kako se navodi, Rimac Nevera je rezultat 4 godine razvoja Rimac C_Two modela, koji je uz poboljšanja i unapređenja svih komponenti i sistema sada predstavljen kao produkcijski model. Performanse nadilaze inicijalno planirane: maksimalna brzina 412 km/h, ubrzanje od 0-100 km/h za manje od dve sekunde, ubrzanje 0-402 metra (četvrtina milje) za 8,6 sekundi.

Nevera je proizvodna varijanta konceptnog automobila Rimac C_Two, prvi put prikazanog na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2018. Od tada su inženjeri Rimac Automobila usavršavali svoj novi model na svim nivoima tokom opsežnog razvojnog programa, kako bi stvorili vrhunsko iskustvo vožnje električnog hiperautomobila. Većina ključnih komponenti Nevere razvijena je u sedištu Rimca u Hrvatskoj, a svi su sistemi poboljšani i unapređeni u odnosu na prve prototipe kako bi se postigli ambiciozni ciljevi postavljeni na početku projekta 2018. godine.

“Proizvešćemo samo 150 primeraka Nevere, pri čemu je svaki automobil proizveden u Hrvatskoj, motiviran strašću celog tima prema automobilima”, najavio je Rimac.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde