Tesla dobila najveću narudžbinu i to od najveće rent-a-car kompanije

Američka kompanija za iznajmljivanje vozila Hertz objavila je da je od proizvođača električnih automobila Tesle naručila 100.000 vozila za isporuku do kraja iduće godine.

Hertz-ovi klijenti koji će uzimati u najam Teslin model 3 imaće pristup 3.000 Teslinih stanica za punjenje širom Sjedinjenih Država i Evrope.

Početna cena najjeftinije Tesline limuzine model 3 iznosi oko 44.000 dolara, što znači da je ovo najveća narudžbina Tesli, s obzirom da joj vrednost dostiže oko 4,4 milijarde dolara.

„Električna vozila sada su mainstream i tek smo počeli da beležimo rastuću globalnu potražnju i interes“, izjavio je privremeni izvršni direktor Hertz-a Mark Filds.

Najpoznatija svetska rent-a-car kompanija objavila je ovu informaciju svega nekoliko meseci nakon izlaska iz stečaja, podseća Reuters.

Hertz je prošle godine podneo zahtev sudu za zaštitu od stečaja jer je potražnja za putovanjima doživela kolaps u jeku pandemije, a pregovori s poverenicima nisu doneli olakšanje. Spasila ga je grupa investitora, uključujući Knighthead Capital Management, Certares Opportunities i Apollo Capital Management.

Tržišna kapitalizacija Tesle uzletela je ove nedelje na neverovatnih bilion dolara. Tesla se tako pridružila grupi kompanija koje vrede više od bilion dolara, a u kojoj su još Apple, Amazon i Microsoft.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde