Tajlandska porodica kupila luksuzni britanski maloprodajni lanac

Britanski luksuzni maloprodajni lanac Selfridges dobio je nove vlasnike, a to je jedna od najbogatijih tajlandskih porodica Čirativat (Central Group) koja je u posao ušla u partnerstvu s austrijskim Signa Holdingom.

Ova grupacija će tako pojačati svoj portfolio sa 18 robnih kuća, uključujući vodeću radnju u Oxford Streetu, koja je u centru najpoznatijeg tržnog centra u Londonu više od stotinu godina. Imovina takođe uključuje platforme za e-trgovinu i maloprodajna mesta širom  Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije i Irske.

Vest objavljena na sajtu Central Group nije sadržala informaciju i koja je vrednost transakcije, ali kako navodi BBC, ona je oko 5,4 milijarde dolara.

Dosadašnji vlasnici, porodica pokojnog kanadskog milijardera Galena Vestona, kupila je Selfridges 2003.godine za 600 miliona funti još 2003. Godine.

Analitičari kažu da uprkos dobro poznatim problemima maloprodaje tokom pandemije, ova prodaja pokazuje da je brend Selfridges jedinstven. I to takođe naglašava koliko je imovina u Velikoj Britaniji još uvek popularna među međunarodnim investitorima, navodi BBC.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde