„Sveti Stefan“ i „Vila Miločer“ i dalje pod katancem

„Sveti Stefan“ i „Vila Miločer“ su pod katancem i neizvesno je da li će biti otvoreni i naredne sezone.

U međuvremenu, zakupac letovališta kompanija „Adriatic Properties“ uradila je novu sistematizaciju radnih mesta, koja će stupiti na snagu od 1. oktobra, a po kojoj u hotelskom kompleksu neće više biti mesta za ugostiteljske profile (kuvare, konobare, poslastičare) i recepcionere, već su kao radna mesta isključivo navedeni oni koji će održavati javne površine i čistiti hotelske objekte, nezvanično su potvrdili listu u ovoj kompaniji, iza koje stoje grčki biznismen Petros Statis.

„Adriatic Properties“, koji je višegodišnji zakupac hotela „Sveti Stefan“, „Miločer“ i „Kraljičina plaža“, početkom leta zatvorio je popularno letovalište nakon što im nije dozvoljeno da njihove plaže i dalje budu isključivo dostupne gostima hotela. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je utvrdilo da zakupac nije poštovao ugovor i da je nezakonito javnu stazu iskoristio kao hotelsku. Meštani su letos polomili ogradu na ulazu u u Kraljičinu plažu, koja je više od decenije bla zatvorena za javnost, odnosno mogli su samo da je koriste gosti hotela, ali i pripadnici političke elite i biznismeni.

Nova sistematizacija izazvala je, prema saznanjima pomenutog lista, veliku uznemirenost kod preostalih 30-ak stalnih radnika, kojima je prekjuče bio poslednji dan da se dobrovoljno jave za sporazumni prekid radnog odnosa, odnosno prijave da uzmu otpremninu. Mnogi od njih koji u nekada zaštitnom znaku crnogorskog turizma rade i više od 30 godina, moraće da izaberu ili će čistiti parkovne površine, ili će otići iz firme.

Prema nezvaničnim informacijama, radnicima će biti ponuđene otpremnine koje će biti do tri puta veće od previđene zakonom ko se za nju dobrovoljno prijavi, a ko bude proglašen tehnološkim viškom dobiće otpremninu u skladu sa Kolektivnim ugovorom.

„Adriatic Properties“, firma registrovana za obavljanje hotelske delatnost novom sistematizacijom oslobađa se svih radnih mesta koja imaju veze sa ugostiteljstvom.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde