Odluka suda: Sveti Stefan će biti otvoren za ovu sezonu

Privredni sud Crne Gore doneo je rešenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj meri u korist Adriatic Properties „Budva“ u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan.

“Nakon ovog rešenja, Adriatic sa zadovoljstvom objavljuje svoju nameru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu 2022. godine”, kazali su iz te kompanije, prenele su podgoričke Vijesti.

Kako su naveli, uslovi privremene mere sprečavaju Hotelsku grupu Budvanska rivijera (kao zakupodavca) kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) (kao garanta zakupodavca) da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriaticu i njegovim pravima na ekskluzivitet u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan (uključujući susedne plaže i morsko dobro) koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.

“Nažalost, u svetlu brojnih dobro dokumentovanih slučajeva smetnji, nije bilo moguće otvoriti rizort Aman Sveti Stefan za 2021. godinu zbog ozbiljne i legitimne zabrinutosti za njegove goste i osoblje, odnosno zbog stvari koje su potpuno van njihove kontrole. Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzrokovali sprečila je rad rizorta Aman Sveti Stefan na nivoima privatnosti, bezbednosti i standarda usluge koje klijentela i osoblje rizorta očekuju i zaslužuju i po kojima je brend rizorta poznat i poštovan. Mi u Adriaticu smo bili veoma nesretni zbog donešene, ali neophodne odluke o zatvaranju rizorta i neizbežnim posledicama koje je to imalo po mogućnosti zapošljavanja i lokalnu privredu kako u Budvanskom regionu tako i po Crnu Goru u celini”, kazali su iz Adriatic-a.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde