„Svest o osiguranju u Srbiji se dosta promenila“

“Sa stanovišta zastupljenosti osiguranja, u jednom od mojih vrlo ranih intervjua ponovio sam rečenicu koju smo tada često mogli  da čujemo: „U našoj zemlji osiguranje kupuje samo onaj ko mora.“ Situacija je danas daleko bolja,” rekao je u intervjuu za novi broj “Sveta osiguranja” Dragan Odžaklijević, direktor Društva za posredovanje u osiguranju ACB, korespondent AON-a u Srbiji.

“Svest građana i kompanija o potrebama za osiguranjem je daleko veća, ali su  konačne brojke o učešću osiguranja u rezultatima finansijskog sektora, kao i ukupnom BDP-u, ipak još uvek ispod proseka razvijenijih tržišta.”

Svest o osiguranju i Srbija

Odžaklijević kaže da se poslednjih godina, svest o osiguranju u Srbiji dosta promenila i da su na to značajno uticale promene u poslovnom okruženju, posebno ekspanzija tehnološkog napretka , što je dovelo do promena u samoj organizaciji rada.

“Jedna od tih promena je da sve više ljudi radi od kuće. Njihov doprinos poslovnom rezultatu kompanija je sve cenjeniji. S tim u vezi, poslodavcima su zaposleni sve značajniji resurs i oni se na tržištu (posebno u IT i finansijskom sektoru) „takmiče“ da obezbede što kvalitetnije pakete benefita za njih. Posebno je traženo dobrovoljno zdravstveno osiguranje, kao jedno od najznačajnijih i izuzetno dobro prihvaćenih benefita od strane zaposlenih”, kaže Odžaklijević.

Zelena revolucija

“U doba zelene revolucije i obnovljivih izvora energije, koje je sve prisutnije i kod nas, kod klijenata iz ovih oblasti se javljaju potrebe za posebnim osiguranjima  (imovine, prekida rada, odgovornosti i transporta) vetroelektrana, hidroelektrana i solarnih elektrana/panela,” kaže u intervjuu za “Svet osiguranja” direktor Društva za posredovanje u osiguranju ACB.

Društvo za posredovanje u osiguranju ACB, ekskluzivni korespodent AON-a na tržištu Srbije još od 2008. godine, proslavilo je u septembru dve decenije poslovanja na tržištu Srbije. Za to vreme postali su jedan od vodećih brokera u osiguranju , a u segmentu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, na primer, 12 odsto premije se ostvari upravo preko njihovog Društva za posredovanje.

Ceo intervju je u novom broju “Sveta osiguranja”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde