Studenac postao prvi hrvatski trgovac sa preko 1000 radnji

Hrvatski Studenac preuzimanjem trgovačkog lanca Lonia, postao je prvi  domaći trgovac koji u svojoj prodajnoj mreži ima više od 1000 radnji, a sad zapošljava više od 5500 ljudi.

‘S više od 1000 prodavnica Studenac je prvi maloprodajni lanac u Hrvatskoj koji je došao do te čarobne brojke. To ujedno znači da smo u poslednje tri godine gotovo utrostručili svoju prodajnu mrežu i sada smo snažno prisutni u gotovo svim županijama širom Hrvatske i u Zagrebu,” rekao je rekao je Michal Senczuk, predsednik Uprave Studenca.

Iz Studenca su, prenose mediji u Hrvatskoj, ujedno istakli da je Enterprise Investors fond u Studenac uložio više od 260 miliona evra od 2018. godine do danas, što uključuje ulaganja u razvoj poslovanja, kapitalna ulaganja i akvizicije, koje su same iznosile više od 120 miliona evra.

Naime, uz organski rast Studenca, prodajna mreža povećala se za 595 prodavnica zahvaljujući akvizicijama Istarskih supermarketa, Sonika, Bure i u ovoj godini lanaca Pemo, Kordun, Duravit te sada i lanca Lonia.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde