“Stihl” otvorio novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu

Kompanija „STIHL“, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju u cilju širenja poslovanja u Srbiji i regionu, svečano je otvorila novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

Novu zgradu su otvorili član Upravnog odbora kompanije „STIHL“ Norberta Pika i direktorka za Srbiju i Crnu Goru Dijane Peškir. Događaju su prisustvovali predstavnici Nemačko-srpske privredne komore, predstavnici Ambasade Savezne Republike Nemačke, te mnogobrojni poslovni partneri iz lokalne distributivne mreže sa tržišta Srbije i Crne Gore.

Kompanija ima direktno prisustvo od 2013. godine na tržištu Srbije, a od 2017. godine i na tržištu Crne Gore kroz kooperaciju sa specijalizovanom mrežom prodavaca u toj zemlji.

„U projekat izgradnje novog poslovnog objekta od skoro 2.000 kvadratnih metara na dve etaže, STIHL je uložio 5,9 miliona evra, kroz investiciju od 3,1 milion evra u poslovni objekat, te 2,8 miliona evra u obezbeđivanje lokacije. Naš novi poslovni objekat građen je po najvišim svetskim standardima, poštuje sve domaće i međunarodne propise, kao i sve standarde iz oblasti „zelene“ gradnje, optimizujući prirodne izvore i unapređujući kvalitet života, uz redukciju svih štetnih efekata po okolinu.“, izjavila je ovom prilikom direktorka STIHL za tržišta Srbije i Crne Gore Dijana Peškir.

U sklopu novog poslovnog objekta nalazi se i savremeni izložbeni prostor u kome će partneri i posetioci moći da se upoznaju sa uređajima brenda, ali i dobiju sve potrebne savete od stručno osposobljene tehničke službe.

„Kada je naša prodajna kompanija 2013. godine započela rad sa 10 zaposlenih i na 127 prodajnih mesta, bili smo veoma uvereni u potencijal rasta marke STIHL u Srbiji. Za samo 8 godina, prodaja je  uvećana za više od pet puta, tako da udeo naših motornih testera na tržištu sada iznosi 55%, a udeo naših trimera na tržištu iznosi više od 20%, a naša prodajna mreža se sastoji od 261 prodajnih mesta,“, izjavio je Norbert Pick, član upravnog odbora kompanije STIHL.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde