Šta će biti sa avio industrijom?

Čelnik Međunarodnog udruženja za avio saobraćaj (IATA) Vili Volš smatra da će avio industrija nakon koronakrize biti manja i opreznija te ne očekuje širenje avio kompanija akvizicijama.

Avio industrija teško je pogođena pandemijom zbog koje su i dalje mnogi avioni širom sveta prizemljeni ili lete gotovo prazni, dok se potražnja polako oporavlja.

Biće to manja industrija. Nećemo se oporaviti do punog kapaciteta. Industrija je sada opreznija, a ne očekujem aktivnosti spajanja i preuzimanja, uglavnom zato što će ljudi čuvati gotovinu”, rekao je.

Bivši izvršni direktor matične kompanije British Airwaysa IAG-a rekao je da bi trošenje “vrednih novčanih sredstava” bilo “previše rizično”, ali vjeruje da će doći do konsolidacije i smanjenja broja avio kompanija.

On kaže i da avio kompanije neće moći kratkoročno rizikovati upravljanje neisplativim linijama, kao i da ne veruje da je kriza potkopala poslovne modele poput onih za regionalne ili niskobudžetne prevoznike.

IATA je ranije prognozirala da će se globalna potražnja za putovanjima do 2024. vratiti na predpandemijski nivo iz 2019. godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde