Squid Game gledalo 111 miliona domaćinstava

Seriju „Squid Game“ na korejskom jeziku na Netflixu je pogledalo 111 miliona domaćinstava širom sveta, čime je postala Netflixov najuspešniji izvorni sadržaj.

Od početka prikazivanja 17. septembra, drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mesto na popularnim Netflixovim TV listama u 94 zemlje, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Francusku, navodi Netflix, a prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Konkretno, u SAD je „Squid Game“ postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvom mestu 21 dan zaredom.

„Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio da prikažemo kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom sveta. Serija ‘Squid Game’ nam je pomogla da ostvarimo san“, rekla je Kim Min-jung, potpredsednica za sadržaj u azijsko-pacifičkom regionu, isključujući Indiju.

Radnja serije „Squid Game“, koju je režirao i napisao Hvang Dong-hjuk, prikazuje stotine ljudi koji se takmiče u smrtonosnim verzijama korejskih dečjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45,6 milijardi vona (38,5 miliona američkih dolara).

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde