Square postaje „one stop shop“ kompanija za finansije

Deonice američke kompanije za elektronska i mobilna plaćanja Squarea skočile su sedam odsto nakon što je kompanija ove nedelje i službeno otpočela lansiranje svojih bankarskih operacija.

Nova banka u punom vlasništvu kompanije nudiće depozitne račune i zajmove osigurane od FDIC-a malim preduzećima koja su u prošlosti koristila kompaniju za obradu plaćanja.

Square Financial Services sa sedištem u Solt Lejk Sitiju saopštio je da će se u početku fokusirati na pružanje poslovnih zajmova i depozitnih proizvoda, počevši od osiguranja i izdavanja poslovnih zajmova za postojeći kreditni proizvod Square Capital.

Kompanija koju vodi generalni direktor Twittera Džek Dorsi radila je na pokretanju banke više od četiri godine, a Square je regulatorno odobrenje dobio u martu prošle godine.

Ovaj potez signalizira širu ambiciju Dorsija da Square pretvori u „one stop shop“ kompaniju za finansije. Square takođe ima iskustva s internom izgradnjom brzorastućih proizvoda. CashApp aplikacija, koja je započela kao manji interni projekt, sada čini otprilike polovinu bruto dobiti Squarea. Takođe, krajem februara kompanija je objavila da je kupila kriptovalutu bitcoin u iznosu od 170 miliona dolara i da sada bitcoin čini oko pet odsto njene ukupne imovine. Firma je prošle godine kupila ovu digitalnu valutu u vrednosti od 50 miliona dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde