Slovenija dobila novu avio kompaniju

Slovenija dobija novu avio kompaniju pod nazivom SouthEast Airlines, koja će u početnoj fazi nuditi uglavnom čarter letove avionima Airbus A320, izveštava internet portal Sierra5.

Prvo će se usredsrediti na tržišta EU, a planira se lansiranje i prvog komercijalnog leta koristeći vlastiti avio certifikat početkom juna ove godine, prenosi Seebiz.

Prema navodima portala, među osnivačima i članovima upravljačkog tima nove avio kompanije sa sedištem u Trbovlju nalaze se iskusni piloti i instruktori na putničkim avionima, avio inženjeri i mehaničari, kao i stručnjaci iz područja finansija i ostalih usluga.

Kako je za portal rekao suosnivač kompanije Blaž Berdnik, pripreme za projekt trajale su oko 20 meseci.

„U januaru smo prvim službenim intervjuom u Javnoj agenciji za civilno zrakoplovstvo Republike Slovenije službeno potvrdili nameru da uspostavimo novu avio kompaniju sa sedištem u Sloveniji“, rekao je.

SouthEast započeće s radom s jednim avionom u čistoj ekonomskoj klasi, a očekuje se da će još jedan biti dodan floti ove godine. Jednoobrazna putnička konfiguracija avionom omogućuje prevozniku ulazak na tržište na najprikladniji i najlakši način za potrebe čarter letova.

Slovenija nema nacionalnog avio prevoznika, a nedavno je brend Adria Airways u stečaju prodat za nešto više od 33.000 evra

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde