Siromašni građani krivi za slabe rezultate Lutrije

Lutrija Republike Srpske i ovu poslovnu godinu planira da završi bez značajnih rezultata i predviđaju skromnu dobit na nivou prosečne trafike od tek 55.000 konvertibilnih maraka.

Interesantno je da su za to okrivili siromaštvo građana koji „sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike“, piše portal Capital.ba.

Kao izgovor za svoje skromne rezultate oni navode siromašne građane, slabu kupovnu moć, pandemiju i poslovni ambijent. „Većina građana odustaje od bilo koje kupovine osim onoga što je prioritetno i onoga što zadovoljava najosnovnije životne potrebe, hranu, lekove, ogrev, komunalije i sredstva za higijenu.

Konzumenti naših igara su gotovo u celosti prosečni građani, koji iz dela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dela tzv. diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja“, navode u „Lutriji RS“ u svom Planu poslovanja za 2021. godinu.

Dodaju kako, bez obzira na visinu mogućih dobitaka, uplate građana konstantno padaju.

„Ako se tome doda i činjenica da ekonomski ambijent Republike Srpske karakteriše malo i nerazvijeno tržište, te velika konkurencija kao i nezaposlenost koja se naročito pokazala tokom ove pandemije kao i visina džek-potova svih igara lako je onda i shvatiti uslove u kojima je Lutrija RS a.d. poslovala“, pokušavaju da se opravdaju u Lutriji.

Iako su uslovi za privređivanje bili isti i pre pet godina, to tada nije smetalo „Lutriji“ da od Mile Radišića i njegovog „Grand trejda“ kupe poslovni prostor u centru Banjaluke za 3,2 miliona maraka, podseća portal Capital.ba.

Inače, prihodi za 2021.godinu planirani su u iznosu od 9,8 miliona KM, od čega će 5,1 miliona biti podeljeno za dobitke. Rashodi se procenjuju na 4,4 miliona KM od čega su najveći oni za plate zaposlenih i to 2,3 miliona maraka.

Kada je prošla godina u pitanju, dobit je iznosila svega 38.500 KM i pala je za skoro četiri puta u odnosu na 2019. godinu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde