Šef Lufthanse: Nema razloga za pesimizam

Otvaranje Japana za turiste i pojačana potražnja za poslovnim putovanjima podržaće rast sektora avio saobraćaja u idućoj godini, iako bi rat u Ukrajini, inflacija i recesija mogli zakočiti njegov tempo, rekao je izvršni direktor Lufthanse Karsten Špor.

‘Nema razloga za pesimizam’, rekao je.

Takođe, on očekuje postupno otvaranje Kine nakon kongresa Komunističke partije koji počinje u nedelju. Šporove izjave nadovezale su se na optimistične procene IAG-a, vlasnika British Airwaysa, i vodećih evropskih diskontnih prevoznika Ryanaira i easyJeta, koji je ove nedelje poručio da potražnja za putovanjima nije oslabila.

Zabrinutost su izazvali sve veći računi kućanstava koji ostavljaju malo prostora za putovanja. Lufthansa očekuje da će iduće godine dostići 87 odsto pretpandemijskih kapaciteta, nakon ovogodišnjih 75 odsto, rekao je Špor, dodajući da je trenutno popunjeno oko 86 odsto mesta.

On je istakao i pojačanu potražnju za poslovnim putovanjima, nakon pandemijske pauze, budući da teškoće u lancu snabdevanja teraju kompanije na potragu za novim dobavljačima. ‘Napokon smo ostavili krizu iza sebe, nakon dve i po godine’, zaključio je Špor, prenosi tportal.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde