Samsung u iduće tri godine ulaže 206 milijardi dolara u proširenje poslovanja

Samsung Group je najavio da će u iduće tri godine uložiti 206 milijardi dolara u proširenje poslovanja na području biofarmaceutike, veštačke inteligencije, poluprovodnika i robotike.

Kompanija očekuje da će im ulaganja pomoći da ojačaju svoju globalnu poziciju u ključnim sektorima poput proizvodnje čipova, a paralelno će tražiti prilike za rast na novim područjima, poput telekomunikacija nove generacije i robotike.

Samsung Electronics, najveći proizvođač memorijskih čipova u svetu, nije naveo detalje ulaganja, saopštivši tek da grupa planira da učvrsti vodeću poziciju na tržištu i u razvoju tehnologija spajanjima i preuzimanjima.

Nisu tako naveli uključuju li najavljena ulaganja i 17 milijardi dolara navodno planiranih za gradnju nove fabrike u SAD-u, navode američki mediji. Prema dokumentu podnesenom službenicima u Teksasu, razmatraju lokaciju u okrugu Vilijamson za fabriku čipova koja bi otvorila 1.800 radnih mesta.

Iznos je 30 odsto veći u odnosu na prethodnu trogodišnju strategiju objavljenu 2018. godine, a grupa je odlučila da poveća ulaganja kako bi zadržala poziciju tehnološkog lidera, posebno u “kriznim situacijama” u matičnoj Južnoj Koreji i u inostranstvu.

“Industrija čipova štit je korejske privrede… Naša agresivna ulaganja mogu se tumačiti kao strategija preživljavanja budući da je izgubljenu konkurentnost gotovo nemoguće vratiti”, istaknao je u saopštenju Samsung Electronics.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde