Rusija formira offshore zonu na Kurilskim ostrvima

Rusija namerava da formira slobodnu poresku zonu na Kurilskim ostrvima, koji se nalaze na ruskom Dalekom istoku u blizini poluostrva Kamčatke, rekao je potpredsednik vlade Juri Trutnev u intervjuu za RBC.

„To bi praktički bila offshore zona. Drugim rečima, na Kurilskim ostrvima gotovo da i neće ostati porez ”, otkrio je dodajući kako ni firme ni ljudi koji će obavljati investicione i komercijalne aktivnosti na ostrvima neće morati plaćati porez, prenosi Russia Today.

O tačnim iznosima preostalih naknadi koje bi se trebale platiti još se razgovara, napomenuo je Trutnev.

Takođe je naveo kako je predloženo da u toj regiji ne bude poreskih inspekcija najmanje deset godina.

Prošlog nedelje ruski premijer naložio nadležnim telima da do 1. septembra dostave predloge o posebnoj poreskoj shemi za Kurilska ostrva.

Prema tekstu, organizacije koje deluju na ostrvima trebaju biti oslobođene plaćanja poreza na dobit, poreza na dodatu vrednost (PDV), poreza na nekretnine, kao i poreza na zemljište i prevoz. Osim toga, namera je uvesti niže uplate premije obaveznog osiguranja po stopi od 7,6 odsto.

„Potrebno je posebno uputstvo o dodatnim merama za podršku preduzetnicima u regiji Sahalin. Govorimo o uvođenju posebnog poreskog režima na području Kurilskih ostrva „, rekao je Mišustin, navodi se u saopštenju vladine press službe.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde