Ronaldovo „pijte vodu“ koštalo kompaniju Coca-Cola 4 mlrd dolara (video)

Pre nego što je Portugal uopšte odigrao svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu, jedan potez njihovog kapitena Kristijana Ronalda podigao je medijsku prašinu, ali i doveo do pada deonica i gubitka od 4 milijarde dolara za kompaniju Coca-Cola.

Naime, čim je seo na svoje mesto na konferenciji za štampu Ronaldo je pomerio dve flašice Coca-Cole koja je jedan od glavnih sponzora za EURO 2020 i zamenio ih flašicom vode, uz komentar: “Pijte vodu”. 

https://www.youtube.com/watch?v=gzAoi9Xdm-A

Nakon toga cena akcija Coca-Cole pala je sa 56,10 na 55,22 dolara, a tržišna vrednost ovog giganta pića otišla je sa 242 na 238 milijardi dolara, izgubivši time 4 milijarde dolara.

Portugalski kapiten je inače poznat kao fanatik kada je zdravlje u pitanju i ovim postupkom, o čemu pišu svi svetski mediji, jasno je rekao šta misli o gaziranom bezalkoholnom piću. 

Coca-Cola, koja je jedan od zvaničnih sponzora Euro 2020, odgovorila je nakon toga saopštenjem u kom se kaže da „svako ima pravo na svoje omiljeno piće“ i pravo na različite „ukuse i potrebe“, dok je portparol Euro 2020 rekao da se igračima na prvenstvu na konferencijama nude voda, kao i Coca-Cola i Coca-Cola Zero i naglasio da bez takvih sponzora ovo prvenstvo ne bi ni moglo da se održi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde