Robinhood pregovara sa bankama

Američko onlajn brokersko društvo Robinhood, koje je poslužilo malim trgovcima da uzdrmaju praksu hedž fondova u obaranju cena akcija kompanijama, održalo je razgovore sa bankama o prikupljanju duga u iznosu od još milijardu dolara, javlja Reuters pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Prikupljeni kapital, koji treba da omogući da Robinhood nastavi da ispunjava naloge za „šortovanje” akcija, bio bi odvojen od finansiranja od 3,4 milijarde dolara koje je društvo osiguralo od svojih investitora od 29. januara, prenosi Politika.

Novi priliv kapitala dolazi nakon što je Robinhood prošle nedelje poslužio za ogroman obim trgovine akcijama lanca prodavnica GameStop, pošto su se mali investitori na forumu Reddita r/WallStreetBets dogovorili da masovno kupuju akcije i da tako iniciraju potražnju akcija koje su hedž fondovi prethodno „šortovali”.

Robinhoodu je potreban novac da zaustavi trgovinu koju plasiraju njegovi kupci, jer je njegova klirinška kuća tražila više kolaterala zbog povećane kolebljivosti.

Izvršni direktor kompanije Vlad Tenev rekao je u nedelju da je aplikacija za trgovanje odlučila da ograniči neke transakcije, jer je klirinška kuća tražila tri milijarde dolara zaloga.

Platforma kompanije sa sedištem u Kaliforniji, u Menlo Parku, osnovane 2013. godine, omogućava korisnicima neograničeno trgovanje akcijama, fondovima, opcijama i kripto valutama bez provizije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde