Rio Tinto će snimati Zemlju satelitom kompanije Pixxel

Kompanija Rio Tinto ušla je u, takozvano, rano partnerstvo za kompanijom sa Pixxel, fokusiranom na tehnologiju snimanja Zemlje.

Sateliti ove tehnološke firme su sposobni za hiperspektralnu sliku visokog kvaliteta, za koju se očekuje da će pomoći rudarskoj kompaniji da prati aktivne i zatvorene lokacije rudnika, prati ESG indikatore i unapredi istraživanje minerala.

Prema saopštenju za medije, čeka se kraj januara i objavljivanje slika sa prvog satelita visoke rezolucije Pixxel-a koji će snimati Zemlju, a nakon toga će Rio Tinto početi sa procenom tehnologije.

 „Pixxel planira da lansira hiperspektralni satelit visoke rezolucije, koji će hvatati 50 puta više informacija u poređenju sa uobičajenim multispektralnim satelitima“, navodi se u saopštenju za medije. „Rio Tinto će procenjivati potencijal Pixxel-ovih hiperspektralnih slika kako bi se smanjio otisak smetnji tokom istraživačkih aktivnosti, nadgledao operativne i ekološke performanse aktivnih rudarskih operacija i pratio biodiverzitet i zdravlje vegetacije oko zatvorenih lokacija.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde