Raiffeisen završio akviziciju Credit Agricole Srbija

Raiffeisen banka Beograd objavila je da je, nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, uspešno realizovala akviziciju 100 odsto akcija Credit Agricole Srbija, kao i lizing kompanije CA lizing Srbija.

„Ovom akvizicijom realizujemo dugoročne strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji. Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen banka International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu“, kazao je predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je proces akvizicije započet u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Credit Agricole Srbija se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine.

Istaknuto je kako se očekuje da će zahvaljujući tome, Raiffeisen banka povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 odsto i zauzeti treću poziciju po vrednosti ukupne bilansne aktive.

Kreditni portfolio Raiffeisen banke bi nakon pripajanja Credit Agricole banke trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od milion korisnika.

„Credit Agricole na najbolji način dopunjuje poslovanje Raiffeisen grupacije u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrednostima koje negujemo. Naši klijenti će nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli“, kazao je novi predsednik Izvršnog odbora Credit Agricole banke Petar Jovanović, koji je do sada bio zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde