Prva banka koja ulazi u metaverzum

JP Morgan Chase biće prva banka koja će investirati u razvoj svog poslovanja u jednom metaverzumu. Za te potrebe odabrala Decentraland koji je u vlasništvu istoimene fondacije i koji prodaje imanja i nekretnine za kriptovalute.

Prema pisanju Wall Street Journal-a, pomenuta banka je prva institucija ove vrste koja će pristupiti novom tržištu, na kojem se, prema smelim procenama, može zaraditi i do milijardu dolara godišnje.

Ona će u Decentraland-u kreirati tzv. Onyx Lounge, nešto poput velikog poslovnog distrikta. Naziv je pozajmljen od JP Morgan Chase sistema za plaćanje kreiranog na blokčejnu.

U izveštaju banke stoji da metaverzumi nude brojne mogućnosti za zaradu, počev od kupovine zemljišta i nekretnina i kasnije preprodaje istih po višim cenama, preko reklama, pa sve do prodaje robe i pružanja raznovrsnih usluga. Kako bi pokazali koliki potencijal nudi ovo relativno novo tržište, objavili su da je između juna i decembra prošle godine cena zemljišta u pomenutim digitalnim svetovima duplirana – sa prosečnih 6.000 dolara porasla je na 12.000.

To su primetile i ostale velike kompanije pa sve više njih, poput PricewaterhouseCoopers, Walmart, Nike, Gap-a, Adidas-a i drugih, kupuje posede u metaverzumima, sa ciljem da među prvima kroči u ove poslovne vode, prenose Biznis i finansije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde