Proglašene pobednice konkursa „Ja sam ODVAŽNA“

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa kompanijama IKEA Srbija i Mastercard, izabrala je pobednice konkursa u okviru  projektu „Ja sam ODVAŽNA”. Ove godine nagrađeno je sedam preduzetnica i na svečanoj dodeli su im uručena sredstva u ukupnom iznosu od preko 3,5 miliona dinara, koja će biti iskorišćena za nabavku opreme za rad, kreiranje novih proizvoda, kao i otvaranje dodatnih radnih mesta za žene.

Dobitnice nagrada, koje su svoje proizvode izložile tokom dodele nagrada su:

•     Ženski centar Užice, Užice

•     Korali BC, Nova Pazova

•     Marella Natural, Kragujevac

•     Royal Balm, Vrčin

•     Two N – Kids furniture & decor, Beograd

•     Fitaky, Beograd

•     Umetnička radionica “Marija Handmade”, Šabac

Cilj projekta jeste doprinos poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju kroz davanje grantova i mentorsku podršku za otvaranje novih radnih mesta, povećanje kapaciteta i veština za učešće na tržištu rada i podizanje svesti javnosti o rodnoj ravnopravnosti, održivom razvoju i međusektorskoj saradnji.

Prema rečima preduzetnica, dobijena sredstva će biti od velikog značaja za unapređenje njihovog daljeg poslovanja. Neke od njih će dobijena sredstva iskoristiti za kupovinu nove opreme, dok će druge sredstva uložiti u razvoj promocije i plasmana na tržište.

Značaj zalaganja za ekonomsko osnaživanje žena u Srbiji, IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac prepoznali su još 2018. godine kada je projekat „Ja sam ODVAŽNA“ pokrenut. Do sada je, zaključno sa ovogodišnjim konkursom, u okviru projekta sredstvima za realizaciju nagrađeno 18 inicijativa.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde