Proglašen ’EY Preduzetnik godineTM’

Prestižnu nagradu revizorsko-konsultantske kuće EY (Ernst & Young) ’EY Preduzetnik godineTM’ odnela je Jelena Popović-Bujić, CEO kompanije Iceberg Salat Centar.

Nagradu su dodelili predsednik nezavisnog žirija Darko Budeč, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Ivan Rakić i Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija koje je generalni sponzor programa.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Vuku Popoviću i Filipu Karaičiću, ispred kompanije Quantox Technology u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok je Nebojša Matić, osnivač i vlasnik kompanije Mikroelektronika (sa kojim je naš magazin „Svet bankarstva i investicija“ napravio intervju koji ćemo objaviti na portalu sledeće nedelje) odneo priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

U godini jubileja ovog Programa dodeljena je još jedna nagrada u potkategoriji – EY Društveno odgovorni preduzetnik godine, koju je ponela Marija Pantelić ispred kompanije Bosis.

 „Ovo je zaista neverovatno iskustvo i izuzetno sam ponosna što smo sledili svoje vizije i ciljeve koji su nas i doveli do ovakvog dostignuća. Moram dodati i da mi je neizmerno drago što je za desetogodišnjicu postojanja ovog fenomenalnog programa, nagradu odnela žena. Velika mi je čast što ću predstavljati Srbiju u Monte Karlu“, istakla je Jelena Popović- Bujić, nosilac priznanja EY Preduzetnik godine.

O Iceberg Salat Centar

Iceberg Salat Centar je osnovan 1990. godine kako bi proizvodio Iceberg salatu, koja se do tada nije gajila u Srbiji. Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća. Kompaniju je osnovao gospodin Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović-Bujić.

Sa preko 120 zaposlenih, kompanija svoje proizvode prodaje McDonald’s-u, trgovinskim lancima u Srbiji i regionu, kao i renomiranim restoranima i hotelima.

U cilju povećanja izvoznih kapaciteta Iceberg Salat Centar 2021. godine investirao je u pokretanje najsavremenije poljoprivredne proizvodnje salata na 47 hektara u Besnom Foku.

U junu u Monaku

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2021. godine, Jelena Popović Bujić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

U ovogodišnjem izboru takmičilo se 34 kandidata koji stoje ispred 28 kompanija, jubilej programa obeležili su i impresivni poslovni rezultati, pa su ove kompanije zajedno ostvarile poslovni prihod od 122 miliona evra, a zapošljavaju ukupno više od 2.000 ljudi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde