Prodaju se Terme Čatež

Grupa DZS započela je postupak prodaje 45,79 odsto vlasničkog udela u Termama Čatež, jednom od najvećih turističkih preduzeća u Sloveniji, objavljeno je putem internet stranica Ljubljanske berze.

DZS, većinski vlasnik Termi Čatež, i firma Terme Čatež bili su 2017. i 2018. godine zbog finansijskih problema u postupku preventivnog restrukturiranja.

U skladu s tom procedurom Terme Čatež su prodale 100 odstotni udeo u turističkoj firmi Marina Portorož. Prenos vlasništva na slovenačku Luka Lucija, u vlasništvu upravnika alternativnih investicionih fondova JonatanMarsa, završen je u maju prošle godine, kada su ispunjeni svi ugovorni uslovi, piše Seebiz.

DZS, koji se temelji na tri stupa, izdavačko-medijskom, trgovinskom i turističkom, sklopio je s poveriocima petogodišnji ugovor o finansijskom restrukturiranju koji je, prema neslužbenim podacima, uključivao prodaju Marine Portorož te prodaju hotela Žusterna i golfa.

Hotel Žusterna sada je navodno na prodaju. Preduzetnik Roberto Cavaljaro, koji u istoj zgradi ima piceriju, potvrdio je letos za Radio Koper da pregovara o kupovini s vlasnikom kompleksa hotela i bazena.

Uz DZS, na čijem je dugogodišnjem čelu Bojan Petan, još su dva vlasnika Termi Čatež. Capital družba ima 23,79 odsto vlasničkog udela u banjama, dok Delo prodaje 9,15 posto.

Grupa Terme Čatež, koju nakon prodaje Marine Portorož još uvek čine vladajuća firma Terme Čatež i firma ćerka Del Naložba, lani je ostvarila 27,6 miliona evra poslovnih prihoda i 2,2 miliona evra operativne dobiti. Čista dobit iznosila je 7,9 miliona evra, pokazuje godišnji izveštaj objavljen na Ajpesu.

Iz saopštenja nisu jasni razlozi prodaje banja, prenosi Seebiz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde