Preporuka: Netflix dokumentarac o kontroverznom biznismenu

Džon Mekafi, preduzetnik i tvorac istoimenog kompjuterskog antivirus programa, u julu prošle godine pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u Barseloni nekoliko sati pošto je španski sud pristao da ga izruči u SAD zbog optužbi za utaju poreza. Godinu dana kasnije imamo priliku da pogledamo priču o ovom kontroverznom biznismenu, koji „gaji prezir prema plaćanju poreza“, ali koji je u životu imao velikih problema sa zakonom.

Running With The Devil: The Wild World of John McAfee“ je najnoviji dokumentarac na Netflix-u koji govori o Džonu Mekafiju, osnivaču kompanije McAfee za antivirusni softver vrednu 14 milijardi dolara, koji je bio u begu nakon što je optužen za ubistvo svog komšije.

Kada je Gregori Fol ubijen u svojoj kući na plaži u Belizeu 2012. godine, njegov ekscentrični komšija Mekafi postao je glavni osumnjičeni za zločin. Ali uprkos tome što je tvrdio da je nevin, Džon je pobegao od policije, ubeđen da ga lovi više ljudi, uključujući članove narko kartela, pa čak i vlade država.

Zanimljiv deo dokumentarca je da uprkos činjenici da je njegova smrt proglašena samoubistvom, kako se film bliži kraju, otkriva se da je Makafi uvek tvrdio da nikada sebi neće oduzeti život. U godinama koje su prethodile njegovoj smrti, on je tvrdio da će, kada umre i to bude izgledalo kao samoubistvo, u stvari biti ubijen.

Džonova supruga Dženis takođe je objavila izjavu nakon njegove smrti, rekavši da je razgovarala sa njim nekoliko sati pre nego što je pronađen mrtav, i da joj je rekao da je voli i da su se dogovorili da razgovaraju iste večeri.

Dovoljno zanimljivo?

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde