Preporuka: Dokumentarac o tome kako da se pametnije odnosite prema novcu

Bez obzira što se završava klasičnim ‘hepiendom’ i što možda deluje kao zadatak koji je nemoguće ostvariti, novi Netflix dokumentarac “Get Smart with Money” ipak donosi korisne savete u vezi kućnih finansija.

Dokumentarac prati četiri ‘slučaja’ koji vode četiri ekonomska savetnika Pit Adeney (Pete Adeney), Tifani Ališ (Tiffany Aliche), Ros Mekdonald (Ross MacDonald) i Pola Pant (Paula Pant).

Devojka koja živi od plate do plate i ništa ne može da uštedi, žena koja ima ogromne dugove na kreditnim karticama, porodica koja želi u ranu penziju i sportista koji ne zna šta da radi sa novcem kako bi bio ‘miran’ kad završi profesionalnu karijeru.

Ako izuzmemo poslednja dva slučaja koja se pretežno tiču investiranja i berzanskih radnji, sa prva dva domaća publika može da se poistoveti.  Međutim, svi se svode na jedno – smanjenje potrošnje. Kako to uraditi i biti odgovorniji prema novcu, pričaju savetnici.

Film takođe sadrži zanimljive podatke o tome kako Amerikanci upravljaju finansijama, šta su im glavni problemi i , na primer, koliko imaju (nemaju) novca u ‘šteku’.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde