Predstavljen „Vodič za e-trgovce“

Za trgovce koji još nisu prešli na onlajn prodaju, a žele to da urade, međutim, nisu dovoljno informisani kako da pristupe na mreže predstavljen je „Vodič za e-trgovce“ u kojem su detaljno objašnjeni koraci pristupa e-trgovini.

„Vodič za e-trgovce“ je projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID-a, a cilj je da se trgovci još više motivišu da koriste onlajn prodaju koja je tokom pandemije, ukazuje, pokazala velike prednosti.

Anketa 1.000 preduzeća, koja je u našoj zemlji urađena krajem prošle godine, pokazala da je za 82 odsto ispitanika elektronska prodaja jednako važna kao i tradicionalna prodajna mesta.

U Srbiji je broj elektronskih transakcija porastao sa sedam miliona u 2019. godini na 14,3 miliona u 2020. godini, dok je vrednost tih transakcija sa 17,8 milijardi dinara porasla na 32,8 milijardi dinara.

Direktorka USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj Dragana Stanojević istakla je da je činjenica da je e-trgovina pomogla mnogim preduzećima da „prežive“ tokom pandemije, ali da e-trgovina takođe omogućava preduzećima da se razvijaju i šire svoje poslovanje.

E-trgovina je, kaže, naročito važna za mikro, mala i srednja preduzeća.

„Ovaj vodič na jedan razumljiv i praktičan način pomaže svim trgovcima koji žele da prilagode svoje poslovanje zahtevima nove normalnosti koja će i u budućnosti ostati u velikoj meri i kada se pandemija završi“, rekla je Stanojević.

Vodič za e-trgovce nalazi se na portalu Pametno i bezbedno.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde