Predstavljen novi iPhone 14

Kompanija Apple održala je svoj tradicionalan septembarski događaj na kome se predstavljaju novi proizvodi.

Kao i što se očekivalo, predstavljen je novi iPhone 14. Ono što je novo kod njega je da će biti u mogućnosti da uhvati satelitski signal u područjima gde nema mobilnog signala.

https://www.youtube.com/watch?v=ehbmC1irQuY

„Za razliku od stacionarnih tornjeva, komunikacioni sateliti su stotinama milja iznad Zemlje i lete brzinom od 15.000 milja na sat. Da biste se povezali sa ovim satelitima, morate da budete napolju sa jasnim pogledom na nebo. A propusni opseg je toliko ograničen da je čak i slanje tekstualne poruke tehnički izazov. Uobičajeno, jedini način da se uključite u takvu mrežu je skupi uređaj koji koristi glomaznu spoljnu antenu,“ rekao je Ešli Vilijams, satelitski strunjak u kompaniji. Usluga će za sada komunicirati samo sa porukama, a startovaće u SAD i Kanadi od novembra.

Da ne zaboravimo, cena novog iPhone ide od 799 dolara.

Novi Apple Watch Ultra koštaće takođe 799 dolara, a namenjen je, kako je rečeno, „zahtevnim uslovima“. Zima, jesen, toplota, hladnoća, autonomija 36 do 60 sati, SOS signal, ronjenje, planinarenje.

Cena druge generacije AirPods Pro je 249 dolara. Ova generacija osnažena je novim vlastitim čipom H2 za bolju povezivost i kvalitetniji zvuk.

Kako je rečeno, iPhone 14 Pro, donosi najveće nadogradnje, a one podrazumevaju oblik, novi čip, kamere, boje. Cena mu ide od 999 dolara.

Zanimljivo je da se događaj nakon tri godine, zbog pandemije koronavirusa, vratio u Steve Jobs Theater, ali je predstavljenje unapred snimljeno. Tim Kuk je uživo održao samo pozdravni govor za prisutne.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde