Predsednik Uprave Atlantic Grupe: Svedočimo globalnoj krizi bez presedana

Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe, izrazio je uverenje kako svedočimo globalnoj krizi bez presedana.

‘U Hrvatskoj smo na sve globalne poremećaje imali i dva potresa. Bestijalni napad Rusije na Ukrajinu otvorio je i pitanje kakvo doba mi živimo, je li ovo nova 1937.? U svakom slučaju, koliko god su državne vlade uradile na sanaciji situacije građani su maksimalno nezadovoljni. S druge strane, pitanje za sve one koji kritikuju je, a kako bi ono to vodili? Smatram da je upravljanje rizicima na nivou kompanije ili države jedan od ključnih faktora upravljanja’, rekao je Tedeski na konferenciji ‘Izazovi hrvatske industrije 2022./2023.’.

On se zauzeo za poruku politike javnosti kako je potrebno štedeti te da će biti teže nego što je bilo.

‘Koliko god ljudi smatraju da im je loše, moraju shvatiti da su u proteklom razdoblju živeli bolje nego pre toga. Nepopularno je govoriti da će biti znatno teže’, rekao je.

On je podržao jačanje svesti o štednji u navikama države i građana.

‘Moramo se dodatno osvestiti da se štednja isplati. Čak mi se čini da je kod hrvatskih građana sklonost štednji veća nego kod građana u drugim državama u okruženju’, rekao je Tedeski koji se osvrnuo i na cenu zaduživanja rekavši kako banke procenjuju da je pred nama razdoblje povećanog rizika.

‘Ko to može da prati? Moja deviza uvek je bila da se promene rade kada vam ide dobro, kad ste ‘u marini‘, privezani, na miru, a ne na uzburkanom moru’, zaključio je predsednik Uprave Atlantic Grupe.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde