PPF posle pogibije osnivača dobila novog prvog čoveka

PPF Grupa imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od njenih akcionara, da upravlja svim aktivnostima Grupe u ime njenog osnivača Petra Kelnera, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći na Aljaski.

Timovi profesionalnih menadžera vode pojedinačne kompanije PPF grupe i to će nastaviti da rade pod vođstvom Ladislava Bartoničeka. Kao celina, PPF Grupa ima uspostavljen detaljan sistem za upravljanje svojim investicionim projektima, saopšteno je juče iz Telenora Srbija, koji je u vlasništvu PPF-a, javljaju agencije.

U saopštenju se dodaje da smrt osnivača PPF grupe nema uticaja na njeno svakodnevno funkcionisanje.

PPF grupa će nastaviti sa realizacijom investicionih planova i vizija koje je formulisao Petr Kelner sa svojim timom kolega, poručeno je iz kompanije.

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56) poginuo je u subotu u udesu helikoptera na Aljaski. Kelner je nastradao sa još jednim gostom planinarskog odmarališta Tordriljo, takođe iz Češke, dvojicom vodiča i pilotom helikoptera.

On je svoje prvo bogatstvo stekao devedesetih godina, nakon osnivanja investicionog fonda, kojim je kupio kontrolni udeo u najvećoj osiguravajućoj kompaniji u zemlji. Bio je osnivač i većinski akcionar grupe PPF, u čijem je vlasništvu i Telenor u Srbiji. Magazin Forbes njegovo bogatstvo procenjuje na 17,5 milijardi dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde