Povučen oglas koji navodi penzionere da ulože u bitcoin

Oglas koji je platforma za razmenu kriptovaluta Coinfloor objavila u listu Northamptonshire Telegraph zabranjen je zbog „neodgovornog“ promovisanja investicija u bitcoin.

Uprava za standarde oglašavanja (ASA) saopštila je da je kampanja ciljala penzionere, za koje se smatra da ne znaju mnogo o toj temi.

Uprava je skrenula pažnju na korišćenje fraze „nema smisla držati novac u banci“, a da je izjava o odricanju odgovornosti  ili ono što se naziva „disclaimer“ štampana malim slovima „nedovoljna za celokupnu poruku oglasa“.

Inače, na celoj stranici se nalazila fotografija kupca Coinfloora sa ličnim svedočenjem o tome kako je deo svoje penzije uložila u bitcoin putem ove platforme.

Danas nema smisla držati ga u banci – kamate vređaju. Zbog toga sam kada sam dobila penziju trećinu uložila u zlato, trećinu u srebro, a ostatak u bitcoin. Za mene je bitcoin digitalno zlato i omogućilo mi je da preduzmem korake kako bih osigurala gotovinu koju već imam,“ navodi korisnica oveplatforme u oglasu.

ASA je uložila dve žalbe a to su da oglas nije razjasnio rizike povezane sa bitcoin investicijama i da je oglas „društveno neodgovoran“ jer je sugerisao da je kupovina bitcoina dobar ili siguran način za ulaganje nečije ušteđevine ili penzije.

U svoju odbranu, Coinfloor je saopštio da oglas predstavlja perspektivu kupca, a ne lični pogled kompanije.

Northamptonshire Telegraph, u kojem se oglas pojavio, saopštio je da oglas neće ponovo objaviti ukoliko ne bude promenjen na odgovarajući način, piše BBC.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde