Potpuni oporavak poslovnog turizma do kraja 2025.

Svetska asocijacija za poslovni turizam (Global Business Travel Association), najveće udruženje tog tipa na svetu, objavila je godišnju detaljnu analizu poslovnog turizma u 2020. godini, sa prognozama za naredne godine. Prema analizi, potpuni oporavak na prepandemijski nivo se očekuje do 2025.

U analizi, koju prenosi Turistički svet, navodi se da su među gubicima i izazovima u 2020.godini bili pad svetskog BDP-a, smanjena trgovina, značajan broj otpuštanja radnika u industriji poslovnog turizma.

GBTA procenjuje da će rast potrošnje u poslovnom turizmu biti od 21 odsto, a da se većinski deo oporavka očekuje krajem 2021. godine, usled globalne vakcinacije i povratka poverenja potrošača. Predviđa se dalje ubrzavanje poslovnog turizma u 2022. godini, uključujući značajan povratak grupnih sastanaka i međunarodnih poslovnih putovanja.

Dok je očekivano usporavanje godišnjeg rasta poslovnog turizma 2023. godine, procenjuje se da će ostati iznad istorijski prosečne stope rasta od 4,6 odsto. Do kraja 2024. godine, očekuje se da godišnja potrošnja poslovnog turizma dostigne približno iznos od 1.4 biliona dolara, gotovo kao što je bio slučaj pre pandemije 2019.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde