Polovinu Odbora direktora Goldman Sachsa sada čine žene

Goldman Sachs Group Inc saopštila je da će advokatica za medije Kimberli Haris postati novi član uprave, što znači da će gotovo polovina odbora direktora ove banke sa Wall Streeta činiti žene.

Haris je glavni savetnik NBC Universal Media i izvršni potpredsednik u kompaniji Comcast Corporation.

Njeno imenovanje dolazi u momentu kada se banke suočavaju sa sve većim zahtevima da odbori budu više diversifikovani.

Finansijskom industrijom gotovo u potpunosti upravljaju muškarci, iako se šačica žena poslednjih godina probila u izvršne odbore. Prošlog septembra, Džejn Frejzer postala je prva žena koja je vodila veliku banku na Wall Streetu kada je imenovana za izvršnog direktora Citigroup Inc.

Prošlog avgusta, uprava Goldmana je saopštila da do 2025. godine žele da 40% potpredsednika Goldmana bude ženskog pola. To je usledilo nakon cilja postavljenog 2019. godine da polovina novih analitičara i saradnika početnog nivoa angažovanih u banci u Sjedinjenim Državama budu žene.

Imenovanje Harisove u Goldmanovom odboru znači da su šest od 13 direktora žene.

Poređenja radi, odbor JPMorgan Chase & Co ima 10 direktora, uključujući četiri žene, a odbor Bank of America ima 16 direktora, uključujući šest žena.

Među svojim dužnostima člana odbora, Harris će sedeti u Goldmanovim odborima za upravljanje, kompenzaciju i javne odgovornosti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde