Poljski gigant nakon Srbije i Hrvatske kupio i firmu u BiH

Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Evropi Asseco SEE (ASEE) nastavlja svoje širenje u regionu.

Nakon što su početkom godine preuzeli Things Solver, inovativnu kompaniju iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom (AI), a zatim još dve firme u Hrvatskoj, sada je došlo do akvizicije u BiH.

ASEE je objavila da je stekla 60 odsto učešća u BS Telecom Solutions (BSTS) iz Sarajeva. Kako su saopštili ovom akvizicijom ASEE upotpunjuje svoj portfolio telekomunikacionim i smart city sistemima.

O BSTS

BSTS je osnovan 2002. godine i izgradio je reputaciju na tržištima vodećeg dobavljača usluga proizvoda i integratora kompletnih telekomunikacija, inteligentnog saobraćaja i informacionih sistema. Njihova rešenja su zasnovana na savremenim tehnologijama i sopstvenim proizvodima izgrađenim zahvaljujući ulaganjima u tehnološka istraživanja.

Direktor BSTS-a, Mirza Varatanović je istakao da je ulazak ove kompanije u ASEE grupu značajan sa aspekta osnaživanja pozicije kompanije u Bosni i Hercegovini i regionu.

„ASEE kroz poslovanje u 23 zemlje može dosta doprineti širenju naših proizvoda na nova tržišta, a s druge strane, BSTS će svojim proizvodima, kao regionalni lider na polju inteligentnih saobraćajnih sistema i rešenja za pametne gradove, upotpuniti ASEE portfolio“, rekao je on.

Direktor ASEE Sarajevo Darko Glamočanin je povodom ove akvizicije naveo da je ASEE u poslovnoj zajednici prepoznat kao kompanija koja je spremna na najnovije izazove i primenu tehnologija kao što su servisi u oblaku, analitika, big-data, veštačka inteligencija i druge.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde