Pokrenuta platforma za povezivanje kompanija iz regiona

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pokrenuo je jedinstvenu digitalnu platformu za promociju regiona kao investicione destinacije, zajednički nastup njenih privreda na evropskim i svetskim tržištima, i povezivanje 350.000 kompanija iz šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Jedna od funkcija dobavljačke platforme “Market Access”, namenjene kompanijama zainteresovanim za ulazak u domaće, regionalne i svetske lance dobavljača je „Supply chain“, gde je trenutno registrovano više od 1.200 firmi aktivnih u regionu Zapadnog Balkana, saopštila je Privredna komora Srbije.

“Svakodnevno se broj kompanija na platformi povećava. Strukura korisnika je šarenolika i po sektorima delatnosti u kojima posluju i prema veličini firmi, od mikro preduzeća iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, do međunarodno poznatih kompanija i grupacija”, izjavila je Milica Brašanac, samostalni savetnik Privredne komore Srbije, članice regionalnog udruženja privrednih komora – KIF ZB6.

Kako bi podržao saradnju i trgovinu između regionalnih privreda i izvoz šest ekonomija ZB na međunarodna tržišta, KIF je razvio jedinstven digitalni alat „Market Access“ bazu podataka koja nudi značajne mogućnosti za unapređenje poslovanja i povezivanje privrednika.

Trenutno je na portalu aktivan modul „Lanci snabdevanja“ (Supply chain), čiji je cilj da poveže kompanije ZB6 zainteresovane za učešće u globalnim i regionalnim lancima snadbevanja sa multinacionalnim korporacijama koje traže nove dobavljače iz regiona Zapadnog Balkana.

Početkom 2022. godine počeće sa radom i funkcije “Business to business” za zakazivanje B2B poslovnih sastanak među korisnicima, „Event Management“ za najave poslovnih događaja i sajmova, i “Supply and demand” modul koji će prikazivati potražnju i ponudu unutar Zapadnog Balkana.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde